Siyaset

Türkiye ülke güvenliği için yatırım yapıyor

Rusya ile ekonomik ve siyasi ilişkilerin iyileştirilmesi ve son olarak S-4000 füze ticaretinin sonuçlandırılması Avrupa’da geniş yankı buldu. NATO üyesi ülkelerin Türkiye ile NATO arasında iplerin iyice gerildiğini ve Türkiye’nin kendi sistemini kurmaya başladığını ima eden açıklamaları basın toplantısına da yansıdı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Roma’da Türk ve dünya medyasının sorularını yanıtladı. Konu S-4000 füzelerine gelince dünya medyasına imalı açıklamalarda bulunan Çavuşoğlu ‘Türkiye istediği yatırımı yapmakta özgürdür ve alınan füzeler le ilgili hesap vermemiz gereken bir merci de yoktur. Bu füzeleri satın almamız NATO ile uzaklaştığımızı ya da Rusya ile yakınlaştığımızı göstermez’ ifadelerini kullandı.

BÖLGEDE HAREKETLİLİK VAR

Yaptığı açıklama ve toplantı sırasında sık sık Avrupa basınına özgürlük vurgusu yapan Çavuşoğlu Türkiye’nin sınır güvenliği ve ülke bütünlüğü açısından gerekli adımları atmakta kararlı olduğunu ve bölgedeki hareketlilik sırasında boş boş beklemenin mantıksız olacağını da sözlerine ekledi.

Daha fazla göster

Tolga Aksoy

29 yaşında antalya doğumluyum ve tarih en başta gelen ilgi alanlarım içinde yer almaktadır. internette zaman geçirmeyi seviyorum. Tarih harici, ekonomi ve sağlık konularında editörlük yapmaktayım.

Benzer Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu