Siyaset

Erdoğan ve Macron telefonda görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron telefonda görüştü. Balıkesir’de bulunan Erdoğan’a habersiz olarak gelen bu görüşme talebinde özellikle iki liderin uzun süreden beridir Suriye ve benzeri konularda ağırlıklı görüşmeler yaptıkları, son görüşmede de Suriye konusu ile ilgili Soçi’de düzenlenen zirvede nasıl kararlar alındığı ve neler yapıldığı ile ilgili bilgi görüşünün paylaşıldığı belirtildi.

ERDOĞAN’A TELEFON YAĞDI

Soçi’ye özel olarak İran ve Türkiye dışında herhangi bir ülke liderinin davet edilmemesi üzerine başta Washington olmak üzere Erdoğan’a diğer ülkelerin siyasi liderlerinden telefon yağmuruna tutulduğu basına yansıdı. En son uzun dakikalar telefon ile Trump ile görüşen Erdoğan’ın görüşmelerde detaylı bilgiler verdiği ve Suriye’de terör örgütlerinden alınan yerlere başka terör örgütlerinin yerleşmesine izin vermemek için adımlar atılması gerekliliğini ifade ettiği açıklandı. Türkiye’nin Suriye’de aktif bir güç olduğu ve Suriye’nin kurtuluşunun da Türkiye’nin elinde olduğu biliniyor.

Daha fazla göster

Murat Demirtürk

Günümüzde hemen hergün gelişen teknolojini takip etmekten büyük keyf alıyorum. Bilgisayar mühendisiyim ve 8 senedir uzman olarak özel bir şirkette görev almaktayım. Zamanımın geri kalanında yenilikleri kaleme alıyorum.

Benzer Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu