DünyaGündem

İsrail Afrika Birliği’ne Üye Olmaya Hazırlanıyor

İsrail tarafından 1991 yılına kadar Güney Afrika ile iyi ilişkiler mevcut olmuş, ancak Arap ülkeleri tarafından yapılan baskılar ve istekler sonucunda bu ilişkiler günden güne daha fazla gerilemişti.

İsrail’in attığı adımlar sonucunda Türkiye, Amerika ve daha birçok ülke bölgeyi yakından etkileyen ve kuralları belirleyen bir ülke olduğunu bilirken, son olarak Kuzey Irak’a destek vermeleri dikkat çekmişti. İsrail’in BM tarafından sürekli olarak Kuzey Irak konusunda olumsuz yorumlar alması ve BM’den azalan desteğin etkisini geri kazanmak, daha fazla dost ülke ile ilişkiler kurmak için Güney Afrika ile dostluk ilişkilerini daha iyi hale getirmek istediği belirtiliyor.

AFRİKA İÇİN SAĞLIK VE YAŞAM PAKETLERİ HAZIRLANIYOR!

Afrika Birliği’ne üye olmak için yeni hazırlıklar yapan İsrail’in Başbakan Netanyahu önderliğinde ABD’nin desteği ile birlikte Güney Afrika’da yaşamı daha iyi hale getirecek ekonomik yaşam paketleri hazırladığı, sağlık paketlerinin de devreye girdiği belirtiliyor. Güney Afrika ülkelerine yapılacak olan yardımların dikkat çekici seviyede olması bekleniyor.

Daha fazla göster

Cenk Bozbey

35 yaşında kocaeli doğumluyum. 1999 yılında tanıştığım interneti o günden bugüne çeşitli denemeler ve araştırmalar yaparak kendimi geliştirmeye çalıştım. Seo, php, Centos sunucular konusunda ders almaktayım. Şu dönemde haber siteleriyle uğraşmaktayım.

Benzer Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu