GündemSiyaset

Tezcan: Vize Krizi Türkiye’ye 63 Milyar Lira Kaybettirecek!

Türkiye’nin son yıllarda dış politikada ciddi açıkları ve sorunları olduğunu doğrulayan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, açıklamasında vize krizine misilleme yapılmasının doğru bir adım olduğunu açıkladı. AK Parti hükümetinin yurtdışı ilişkilerde yaptığı hataların sonucunda bu tür problemlerin yaşanğını açıklayan Tezcan, vize krizinin ekonomiye maliyetinin çok yüksek olduğunu savundu.

AK Parti’nin Avrupa ülkeleri ve demokratik ülkeler ile kavga ettiği sürece Türk vatandaşlarının da Türk hükümetinin de bu tür sorunları yaşamaya maruz kalacak olduğunu açıklayan Tezcan, demokratik devletler ile asla kavga edilmemesi gerektiğini savundu.

63 MİLYAR TL KAYIP VERECEĞİZ!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, vize krizi ambargosu dolayısı ile Türkiye’de 63 milyar liralık bir kaybın olacağını, bu kaybın ekonomide ciddi açıklar verdireceğini ifade ederek, Türkiye’de adeta büyük ekonomik sorunlar yaratacak olduğunu açıkladı. ABD ile Türkiye arasında ticaret hacmi 17 milyar dolar seviyesinde ilerlerken, yaşanan vize krizi dolayısı ile ABD’de Türk mallarına ilginin azalacak olduğu tahmin ediliyor.

Daha fazla göster

Cenk Bozbey

35 yaşında kocaeli doğumluyum. 1999 yılında tanıştığım interneti o günden bugüne çeşitli denemeler ve araştırmalar yaparak kendimi geliştirmeye çalıştım. Seo, php, Centos sunucular konusunda ders almaktayım. Şu dönemde haber siteleriyle uğraşmaktayım.

Benzer Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu