Siyaset

Eski Başbakan ve AKP Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu’dan Vize Yorumu

Türkiye’nin her daim daha fazla diyalog yönünden yapıcı olmasını öneren Ahmet Davutoğlu, yapılacak olan ikili görüşmelerde de ABD tarafının da daha fazla diyalog kurması gerektiği düşüncesinde olduğunu açıkladı.

Türkiye’ye uygulanan, Türkiye tarafından da ABD’ye uygulanan vize yasağı ambargosu hakkında konuşan Eski Başbakan ve AKP Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, bu vize yasağı ambargosundan vazgeçilmesini ve ilişkilere verdiği zararın bir an önce giderilmesi için çaba harcanması uyarısında bulundu.

TWİTTER’DAN AÇIKLADI

Eski Başbakan ve AKP Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, açıklamalarını basın karşısında değil daha önce yaptığı gibi Twitter hesabı üzerinden yapmayı tercih etti. Kararın ABD yönetiminin vizyonsuzluğundan dolayı ortaya çıktığını ifade eden Davutoğlu, Türkiye’nin diyalog kapısını açık tutarak bu vize yasağına yanıt vermesinin uygun olacağını açıkladı. Erdoğan hükümeti ise yapılan açıklamada karardan geri adım atılması uyarısında bulunurken, Türkiye’nin diplomatik olarak ve diğer her alanda hukukun üstünlüğüne saygı duyan ve bunu hak etmeyen, kabul etmeyecek olan hukuk devleti olduğunu açıklamıştı. Erdoğan’ın henüz daha yurda dönmediği bilinirken, ABD yönetiminden bugün yapılan açıklamada Türkiye ile Kuzey Kore’nin aynı kefeye konularak Trump ile ABD’li yetkililerin görüşmeler yaptıkları açıklanmıştı.

Daha fazla göster

Cenk Bozbey

35 yaşında kocaeli doğumluyum. 1999 yılında tanıştığım interneti o günden bugüne çeşitli denemeler ve araştırmalar yaparak kendimi geliştirmeye çalıştım. Seo, php, Centos sunucular konusunda ders almaktayım. Şu dönemde haber siteleriyle uğraşmaktayım.

Benzer Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu