Gündem

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli’den BEDELLİ ASKERLİK açıklaması

Türkiye’de yıllardan beridir birçok vatandaşın ağzında olan ‘’askerlik yapmayana kız vermezler, askerlik yapmayan erkek olamaz’’ gibi söylemler ile birçok erkek baskı altında askere gitmek, işini, eşini, aşını ve yaşadığı yeri terk ederek ‘vatani görev’ kapsamında askere giderken bedelli askerlik konusu da sıklıkla tartışma konusu oluyor. Birçok erkek bedelli askerliğin en uygun fiyatla tüm yaş grupları için açılmasını ve kafalarda olan ‘’askerlik’’ ile ilgili gerici ifadelerin artık durdurulması ve önlenmesi gerektiğini savunuyor.

YABANCI VATANDAŞA PARA ÖDÜYOR, TANIDIĞI OLAN ÇÜRÜK RAPORU ALIYOR

Yabancı vatandaşlar belli şartlar altında para ödeyerek bedelli askerlik yapabiliyor. Ancak son dönemde ve geçmişte de tanıdığı olan ve bunu kullanabilen birçok askere gitmek istemeyen erkeğin bu sayede çürük raporu alarak askere gitmediği ve hile yaptığı biliniyor. Buna rağmen bugün hükümetin en üst kanadından Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli’nin açıklamalarında ‘’bedelli askerlik şuan gündemimizde yok’’ açıklamaları birçok genci askerlikten kaçmaya ve daha fazla saklanmaya sevk edecek gibi görünüyor.

Türkiye’de askerlik hizmeti üniversiteli olunması durumunda ortalama 6 ay, üniversiteli olunmaması durumunda 12 ay olmasından dolayı birçok erkek tarafından sıklıkla eleştirilen bir durum olarak göze çarpıyor. Vatandaşların birçoğunun ordunun profesyonel orduya geçmesi veya zorunlu askerlik hizmetinin kaldırılması yönünde talepleri bulunuyor.

Daha fazla göster

Murat Demirtürk

Günümüzde hemen hergün gelişen teknolojini takip etmekten büyük keyf alıyorum. Bilgisayar mühendisiyim ve 8 senedir uzman olarak özel bir şirkette görev almaktayım. Zamanımın geri kalanında yenilikleri kaleme alıyorum.

Benzer Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu