Gündem

E-devlet’e yeni hizmetler eklenecek

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Suat Hayri Aka, Türkiye’de çok fazla bürokrasi gerektiren ve çok fazla vakit kaybına uğratan bazı işlemlerin bundan sonra E-Devlet üzerinden sağlanması için ilgili ve gerekli adımları atmaya başladıklarını dile getirdi. Birçok vatandaşın yeni ev aldıktan sonra veya taşındıktan sonra başta elektrik olmak üzere doğalgaz ve su aboneliklerini eski adreslerinden yeni adreslerine taşımak zorunda kaldıklarını belirten Hayri Aka, bakanlık olarak bu konu üzerinde çalışmalara başladıklarını açıkladı. Aka, gelecek süreçte abonelik işlemlerinin E-Devlet üzerinden yapılabileceğinin müjdesini verdi.

BÜYÜK KOLAYLIKLAR SUNULACAK

E-Devlet vatandaşlar için AK Parti döneminde aktif hale gelmiş ve büyük kolaylık sağlayan bir platform olarak göze çarpmıştı. Bugüne kadar eklenen yeni hizmetler ve eklenmeye devam eden yenilikler sayesinde vatandaşların kolay bir şekilde işlemlerini halledebildikleri E-Devlet son olarak ikametgah konusunda vatandaşlara hizmet sunmaya başlamış olup, bu sayede muhtarlığa gidilmesinin de önüne geçmişti. E-Devlet’e eklenecek olan abonelik işlemleri Aka’ya göre biraz süreç alacak, ancak eklendiğinde vatandaşlar çok rahat bir şekilde abonman işlemlerini yapabilecekler.

Daha fazla göster

Cenk Bozbey

35 yaşında kocaeli doğumluyum. 1999 yılında tanıştığım interneti o günden bugüne çeşitli denemeler ve araştırmalar yaparak kendimi geliştirmeye çalıştım. Seo, php, Centos sunucular konusunda ders almaktayım. Şu dönemde haber siteleriyle uğraşmaktayım.

Benzer Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu