Dünya

Rusya’da bomba paniği

Dünyanın en büyük 2. Askeri gücü konumunda olan ve ABD ile yakından ilişkiler kurmasına rağmen zaman zaman siyasi anlamda sorunlar yaşayan Rus yönetimi, gelecek yıl yapılacak olan seçimler öncesinde büyük problemler yaşıyor. En son bomba paniğinin üzerinden kısa bir süre geçmişken bugün yapılan ihbarda bölgede bomba olduğu ve patlayacak olduğu ihbarı gelmiş, polis ve özel kuvvetler derhal bölgeye yönlendirilmişti.

20’DEN FAZLA BİNA İÇİN İHBAR!

Rusya’nın başkenti Moskova’da Bolshoi Tiyatrosu yakınları ve civarında 20 bina için bomba ihbarı yapılırken, tüm apartmanların boşaltıldığı, 3.500 kişinin bölgeden tahliye edilerek evlerin ise özel kuvvetler ve köpekler eşliğinde bomba arama cihazları ile arandığı belirtildi. Rusya’ya karşı Avrupa’da büyük tepkiler olabildiği gibi dünyanın en büyük siyasi, askeri ve ekonomik gücü ABD tarafından son dönemde konsolosluklar ve yatırımlar üzerinden sürekli olarak ambargolar uygulanıyor. ABD’nin ambargoları sonucunda Rusya’da ekonomi kritik bir hal aldığı gibi siyasi olarak Putin yönetimine oylar azalıyor.

Daha fazla göster

Cenk Bozbey

35 yaşında kocaeli doğumluyum. 1999 yılında tanıştığım interneti o günden bugüne çeşitli denemeler ve araştırmalar yaparak kendimi geliştirmeye çalıştım. Seo, php, Centos sunucular konusunda ders almaktayım. Şu dönemde haber siteleriyle uğraşmaktayım.

Benzer Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu