Sağlık

Yeni yıl kutlamaları hüsran olmasın

GECENİZİ ZEHİR ETMEYİN

Buna göre yeni yıl kutlamalarında aşırı tuz tüketimi, yağlı ve şekerli yiyecekler ile alkolün dozunu kaçırmamak gerekiyor. Farklı mekanlarda ve farklı sofralarda kutlanacak olan yeni yıl için uyarılarda bulunan uzmanlar beslenme alışkanlıklarına dikkat eden insanların da bir günden bir şey olmaz mantığı ile hareket etmemeleri gerektiğini ve geceyi acil servislerde geçirebileceklerini söylediler. Uzmanların kesinlikle dikkat edilmesi gereken konular olarak paylaştığı 3 konunun başında tuz tüketimi geliyor. Özellikle kuruyemişler ve aperatiflerde bolca bulunan tuz tüketimine dikkat edilmesi gereken ilk madde. Sizi bekleyen tehlikeler tuz ile de sınırlı değil. Uzmanlara göre aşırı yağlı ve şekerli gıdalar da gecenizi zehir etmeye sebep olabilecek tehlikelerden.

ALKOL CİDDİ SORUNLARA YOL AÇABİLİR

Yemeklerde tuz ve yağ gibi zararlı içeriklere dikkat ederken alkol tüketimine de dikkat edilmesi gerekiyor. Uzmanlara göre aşırı alkol normal şartlarda alkol almayan insanlarda bile ciddi sorunlara ve kalıcı hasarlara yol açabilir.

Daha fazla göster

Cenk Bozbey

35 yaşında kocaeli doğumluyum. 1999 yılında tanıştığım interneti o günden bugüne çeşitli denemeler ve araştırmalar yaparak kendimi geliştirmeye çalıştım. Seo, php, Centos sunucular konusunda ders almaktayım. Şu dönemde haber siteleriyle uğraşmaktayım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu