Sağlık

İdrar yolu enfeksiyonlarına dikkat

İLK BELİRTİLERDE HEMEN DOKTORA BAŞVURUN

Aksoy sık tekrarlandığında acı verici bir durum olan enfeksiyonun belirtilerini ve dikkat edilmesi gereken konuları paylaştı. Son zamanlarda bakteri salgını nedeniyle artış gösteren idrar yolu enfeksiyonları özellikle kadınlar için ciddi bir tehlike oluşturuyor. Bu konuda açıklama yapan Op. Dr. Evrim Aksoy bel ağrısı, sık ve acil idrar isteği ve yanma gibi durumlarda mutlaka doktor kontrolüne başvurulması gerektiğini hatırlatarak kadınların kendi sağlıkları için ilk teşhisi yapabileceklerini vurguladı. Bakterilerin sebep olduğu bu hastalığın kısa sürede atlatıldığını ancak antibiyotik tedavisinin kesin ve kalıcı sonuç verecek tek seçenek olduğunu söyleyen Aksoy ilk belirtilere tedaviye başlanılmasının önemli olduğuna değindi.

TEDAVİ SÜRESİ UZADIKÇA ETKİ ARTAR

Alanında etkili araştırmaları ve tedavileri ile dikkat çeken Aksoy kadınların sıklıkla karşılaştığı idrar yolu enfeksiyonlarının belirti vermeye başladığı anda kontrol altına alınması gerektiğini ve tedavi süreci uzadıkça enfeksiyonun yayılacağını söyledi.

Daha fazla göster

Gülşen Bilgili

Magazin ve yaşam kategorileri ile ilgileniyorum. Birkaç aylık ayrı kaldıktan sonra yeniden yazarlık yapmaya karar verdim. 6 senedir internet satış ve pazarlama ile ilgilendim. Şuan hobi için zevkle editörlük yapıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu