Sağlık

Uzmanından MR hakkında açıklama

Yapılan açıklamada MR çektirmek isteyen hasta sayısının olağanüstü olduğunu ve bu durumun kötü sonuçları olduğunun altını çizdi. Yapılan açıklamada birçok hekim tarafından MR tetkiklerinin yoğunluk dolayısı ile 1-2 dakika içerisinde okunmak zorunda kaldığı, bunun da hastaların hastalıkları ve teşhisleri konusunda daha fazla risk barındırdığı ifade edildi. MR çektirme konusunda dünyanın birinci ülkesi olan Türkiye’de birçok vatandaşın hekimlerden tansiyon sorunu dahi söz konusu olsa MR istediği biliniyor.

BİLİNÇSİZ VATANDAŞLAR MR’I ÇOK İYİ BİR SAĞLIK ARACI OLARAK GÖRÜYOR

Uzmanlar MR çektirmek isteyen vatandaşların birçoğunun sağlık sorununun MR ile belli olmayacak olan sorunlar olduğunu, MR çektirme isteğinin genellikle biliçsiz, alt düzey gelir grubunda ve eğitimsiz vatandaşlar tarafından istendiğini gösteriyor. Dünya Sağlık Örgütü tarafından açıklanan rakamlara göre MR çektirmenin zararı röntgen kadar olmasa da bulunuyor

Daha fazla göster

Tolga Aksoy

29 yaşında antalya doğumluyum ve tarih en başta gelen ilgi alanlarım içinde yer almaktadır. internette zaman geçirmeyi seviyorum. Tarih harici, ekonomi ve sağlık konularında editörlük yapmaktayım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu