Sağlık

Kaya tuzu tüketenin ömrü uzar

KAYA TUZU İLE UZUN YAŞAM MÜMKÜN

İnsan için gerekli olan 84 önemli mineralin kaya tuzunda bulunduğunu söyleyen Karatay kuvvetle tavsiye ettiğini söyledi. Tuz tüketiminin tansiyonu olan hastaları korkuttuğunu ancak kaya tuzunun sanıldığı gibi kimyasal bir tuz olmadığını söyleyen Karatay tansiyon hastalarının korkmadan tüketebileceklerini söyledi. Kanser hastalığının da grip hastalığında olduğu gibi bağışıklık sistemi ile ilgili olduğunu ve bağışıklık sistemi güçlü olan insanların korkmasına gerek olmadığını söyleyen Karatay uzun ve sağlıklı yaşamın sırrı olarak kaya tuzu tüketiminin önemine değindi.

GENÇKEN SAĞLIĞIN DEĞERİNİ BİLİN

İnsanların 3 beyaz olarak bilinen un tuz ve şekerden uzak durmasını söyleyen Karatay kalp rahatsızlıkları, diyabet, damar tıkanıklıkları ve iç organlarda meydana gelen birçok hastalığın kaynağı olan bu 3 maddenin kesinlikle yasaklı listeye alınması gerektiğini dile getirdi. Karatay ayrıca ileri yaşlarda pişman olmamak ve daha sağlıklı bir yaşlılık geçirmek için gençlik yıllarında sağlığın kıymetini bilmenin önemine vurgu yaptı.

Daha fazla göster

Tolga Aksoy

29 yaşında antalya doğumluyum ve tarih en başta gelen ilgi alanlarım içinde yer almaktadır. internette zaman geçirmeyi seviyorum. Tarih harici, ekonomi ve sağlık konularında editörlük yapmaktayım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu