Gündem

Türkiye, Washington’dan Zarrab hakkında bilgi talep etti

Ancak herhangi bir şekilde resmi olarak bir bilgi alınamadığı doğrulandı. Yapılan açıklamada Türkiye’nin ABD’ye nota verdiği ifadelerine yer verilirken, Reza Zarrab ile ilgili olarak kritik gelişmelerin olduğu, hükümet hakkında bazı bilgileri ABD’li yetkililer ile paylaşmış olabilecek olduğunun bilgisine yer verilmiş durumda. Amerikan yönetimince yapılan bir açıklama söz konusu olmadığı gibi dünya devinin herhangi bir yanıt vermemesi de dikkat çekmekte.

DEVLETİN ZİRVESİ İLGİLENİYOR

Dışişleri Bakanlığı konu hakkında takipte olduklarını ve Washington yönetiminden yanıt beklediklerine değindi. Ancak Washington yönetimi gerek Zarrab hakkında, gerek Halk Bankası yetkilisi hakkında herhangi bir açıklama yapmıyor ve Türk hükümeti hakkında bilgileri bu kişiler üzerinden almak için çabalıyor. ABD’nin tutuklama işlemlerinden hemen sonra diğer bazı Türk yetkililer hakkında da tutuklama kararı çıkarabilecek olduğu endişe içerisinde tartışılırken, Erdoğan’ın korumalarının da ABD’ye girdikleri an tutuklanacak olduklarına dair bilgiler basında kendisine yer buluyor.

Daha fazla göster

Cenk Bozbey

35 yaşında kocaeli doğumluyum. 1999 yılında tanıştığım interneti o günden bugüne çeşitli denemeler ve araştırmalar yaparak kendimi geliştirmeye çalıştım. Seo, php, Centos sunucular konusunda ders almaktayım. Şu dönemde haber siteleriyle uğraşmaktayım.

Benzer Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu