Gündem

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’den Metin Topuz Açıklaması!

ABD Başkonsolosluğu çalışanı Metin Topuz hakkında ABD avukatı ile görüştürülmesi gerektiğini açıklamış ve bunun iyi bir başlangıç olacağını açıklamıştı.

Yapılan açıklamada Metin Topuz tarafından bugüne kadar avukatı ile görüşmesine yönelik herhangi bir talep gelmediği, bugün ise kendisinin yargı kurumu mensubu avukatı ile birlikte görüşmek istediğini açıkladığı ifade edildi.

YARIN GÖRÜŞTÜRÜLECEK!

ABD’nin uyarılarından hemen sonra Adalet Bakanı Abdülhamit Gül tarafından yapılan bu açıklama vize krizinin rahatlatıcı ve kaldırılmasını sağlayacak bir adım değil ancak iyi bir başlangıç olarak değerlendiriliyor. Türkiye tarafından yaşanan vize zorluklarının yanında ABD’nin aldığı son kararlar ve atılan adımlar dikkat çekerken, Türkiye’de diğer tutuklu olan personelin gelecek günlerde ana konuyu oluşturulması, ABD’den gelecek olan heyet ile birlikte kritik bir görüşme sürecinin başlayacağı tahmin ediliyor. Erdoğan ile görüşebilecek olan heyet, Türk hükümetinden bazı isteklerde bulunacak, vize yasağının kalkması için Türkiye tarafı bu istekleri kabul ederse vize yasağının kaldırılacağı iddia ediliyor.

Daha fazla göster

Cenk Bozbey

35 yaşında kocaeli doğumluyum. 1999 yılında tanıştığım interneti o günden bugüne çeşitli denemeler ve araştırmalar yaparak kendimi geliştirmeye çalıştım. Seo, php, Centos sunucular konusunda ders almaktayım. Şu dönemde haber siteleriyle uğraşmaktayım.

Benzer Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu