Dünya

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Heather Nauert: Türk Hükümeti Ne Yapmaya Çalışıyor

Erdoğan hükümetine ‘’ne elde etmeye çalışıyorsunuz?’’ diye soran sözcü, hangi delil, hangi belge ile 2 personeli tutukladıklarını hükümete sordu.

Türkiye’de darbe girişimi ve Gülen dolayısı ile bugüne kadar 200.000 insanın tutuklandığını ifade eden sözcü, Türk hükümetinin attığı bu adımların sonunda 3. Personellerinin de güvenlik güçleri ile zorunlu olan konuşmalar ve görüşmelerinden dolayı ifadeye çağırıldığını açıkladı.

BEYAZ SARAY İLE ORTAK VERİLDİ!

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü HeatherNauert, vize yasaklanmasının kararının ortak olarak verildiğini, Erdoğan’ın açıklamalarına yanıt olarak Trump’ın Türkiye meselesini de Kuzey Kore ile İran meselesi arasına ekleyerek, yetkililer ile görüştüğünü açıkladı.

ABD’nin Ankara’ya verdiği mesajlarda eğer ki 2 personelin avukatları ile görüştürülmez ve serbest bırakılmazlar ise Kuzey Kore ile İran’a dünya tarafından uygulanması sağlanan yaptırımları uygulatabilecek olduğu, bu konuda Türkiye’nin bir an önce gerekli açıklamaları yaparak tutuklu 2 personeli serbest bırakılması mesajı verdiği ifade ediliyor. ABD’nin Gülen ile ilgili elinde milyonlarca bilginin bulunduğu ve bu bilgilerin Türk hükümeti ile de yakından ilgisinin olabileceği tahmin ediliyor.

Daha fazla göster

Cenk Bozbey

35 yaşında kocaeli doğumluyum. 1999 yılında tanıştığım interneti o günden bugüne çeşitli denemeler ve araştırmalar yaparak kendimi geliştirmeye çalıştım. Seo, php, Centos sunucular konusunda ders almaktayım. Şu dönemde haber siteleriyle uğraşmaktayım.

Benzer Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu