Dünya

Kuzey Kore ”teröre destek sağlayan ülkeler” listesinde!

ABD Başkanı Donald Trump, bugün siyasi kabine yetkilileri ile birlikte buluştu. Açıklamalarında kendilerine karşı ve tüm dünyaya karşı nükleer bombalar üretmeye devam eden ve teröre destek veren Kuzey Kore’nin bundan sonra ABD’nin ‘’teröre destek veren ülkeler’’ listesinde yer aldığını açıklayan Trump, bu konuda da bundan sonra daha fazla yaptırım uygulayacak olduklarını ve daha fazla önlemler alacaklarını açıkladı.

DÜNYANIN EN BÜYÜK AMBARGOLARI

Kuzey Kore’ye karşı dünyanın en büyük ambargolar uygulanmaya devam ederken bunun daha da ötesinin uygulanması söz konusu olabilecek. Zira Washington yönetimi tarafından alınacak en ufak bir ambargo kararı Kuzey Kore için büyük sorunları beraberinde getirirken, bu ülkeyi gizliden gizliye destekleyen ülkeleri de derinden etkiliyor ve bu ülkelere de Amerikan yönetimi tarafından yaptırımlar uygulanabiliyor. Son olarak BM ve AB tarafından Kuzey Kore konusunda alınan önlemlerin dahi Kuzey Kore’yi durdurmaya yetmediği de ayrıca bilinmekte.

Daha fazla göster

Tolga Aksoy

29 yaşında antalya doğumluyum ve tarih en başta gelen ilgi alanlarım içinde yer almaktadır. internette zaman geçirmeyi seviyorum. Tarih harici, ekonomi ve sağlık konularında editörlük yapmaktayım.

Benzer Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu