Gündem

Yerli Otomobil İçin Düğmeye Basıldı!

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin yerli otomobil hayalinin çok uzun yıllardan beridir devam ettiğine değinerek, 2021 yılında ilk otomobili kendisinin yerli otomobil olmasından dolayı parasını kendi cebinden ödeyecek şekilde satın alacak olduğunu belirtti.

ÖNCÜLÜK EDENLERE TEŞEKKÜR EDİLDİ

Erdoğan, ayrıca 5 büyük gruba da yerli otomobil için öncülük ettikleri ve ellerini taşın altına koyduklarından dolayı teşekkür ettiğine değindi. Turkcell, Zorlu, Kıraça, Anadolu Grubu ve BMC tarafından yerli otomobilin sıfırdan üretilecek ve seri üretime alınacak olduğu yönünde yapılan anlaşmaya gerekli olan her durumda devletin destek vereceği biliniyor. Türkiye’nin yerli otomobil projesinde nasıl adımlar atılacak, bu sefer 2021 yılına kadar yetişecek mi? Soruları merakla cevap ararken, bugünden söz söylenemeyecek kadar açık.

Daha fazla göster

Cenk Bozbey

35 yaşında kocaeli doğumluyum. 1999 yılında tanıştığım interneti o günden bugüne çeşitli denemeler ve araştırmalar yaparak kendimi geliştirmeye çalıştım. Seo, php, Centos sunucular konusunda ders almaktayım. Şu dönemde haber siteleriyle uğraşmaktayım.

Benzer Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu