Yaşam

Amerikan uzmanlardan ”sinek” uyarısı

Buna göre sineklerin insanlar için olağanüstü zehir saçan varlıklar olduğunu ve insan hayatını en fazla riske atan hayvanlardan bir tanesi olduğunu açıklayan uzmanlar, sineklerin herhangi bir yemeğe konması durumunda kovalamanın yeterli olmadığını, o yemeğin derhal çöpe atılması gerektiğini savundu. Araştırmaya göre kırsal bölgelerde olan sinekler şehirlerde yaşayan sineklere oranla daha az mikrop yaydığı gibi, insan sağlığını da bir nebze daha az etkiliyor.

SİNEKLER KRİTİK RİSK YARATIYOR

Uzmanlara göre sineklerin herhangi bir yemeğe konması veya içeceğe konması durumunda kovalansa bile sineğin dışkı ve bakteriler üzerinden aldığı tüm mikroplar yemeğin ve içeceğin üzerinde kalıyor. Bir insanın bu içecek veya gıdayı tüketmesi durumunda ise ciddi sağlık sorunlarının ortaya çıkabileceği, mikrobik hastalıkların söz konusu olabileceği bilgisi paylaşılıyor. Ancak günümüzde birçok insan sineklerin şehirlerin yeterince ilaçlanmaması dolayısı ile tüm her yerde olduklarını ve buna hükümetler tarafından kalıcı ilaçlar geliştirilmesi gerektiğini savunuyor.

Daha fazla göster

Tolga Aksoy

29 yaşında antalya doğumluyum ve tarih en başta gelen ilgi alanlarım içinde yer almaktadır. internette zaman geçirmeyi seviyorum. Tarih harici, ekonomi ve sağlık konularında editörlük yapmaktayım.

Benzer Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu