Ekonomi

S&P Hindistan ekonomisinin durağan olduğunu teyit etti

Pakistan ve Hindistan arasında yaşanan nükleer savaşın bir yandan devam etmesi, bir yandan bölgede Hindistan’ın büyüklüğü ve ekonomik yoksulluğu dolayısı ile ortaya çıkan ağır borçlarından dolayı ülkede olağanüstü bir borç yükü olduğu S&P tarafından teyit edildi.

DÜNYANIN YATIRIM YAPILMAYACAK ÜLKERİNİN BAŞINDA GELİYOR

Aşırı yüksek nüfus oranı, ülke insanının genel durumu ve yaşanan ekonomik bozukluk göz önüne alındığında askeri darbe ve diğer etkenler hesaba katıldığında ülkenin 2007 yılından beridir kredi notu en düşük, yatırım yapılamaz seviyesi olan BBB- seviyesinde tutulmakta. Ülkede kişi başına düşen milli gelirin çok düşük olduğunu belirten S&P, ülkenin genel ekonomik görünümünün de aynı şekilde ‘’durağan’’ olarak teyit edildiğini açıkladı. Hindistan hükümetinden herhangi bir açıklama yapılmazken, ülkede bir vatandaşın günde tek bir öğün temiz yemek bulmasının dahi zaman zaman çok zor bir durum olduğu belirtilmekte.

Daha fazla göster

Erkan Duman

İnternette genellikle siyaset konuları ile ilgileniyorum. 43 yaşındayım ve 9 senedir hobi olarak baktığım blog sitelerinden sonra prof. anlamda yazarlık yapmaya karar verdim ve tarafsız haberciliği kendime ilke edindim.

Benzer Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu