Ekonomi

Ekonomi Kritik: Altın, Dolar ve Euro Rekorlar Kırıyor

Türk Lirası, döviz karşısında değer üstüne değer kaybı yaşayan para birimleri arasında yer alırken, dünyanın en fazla değer kaybı yaşayan 2 para biriminden birisinin Türk Lirası olduğu da ortaya çıktı. Dolar karşısında zaten yüksek kayıplar yaşayan TL, başta vatandaşların alım gücünü etkilerken, Merkez Bankası’nın elinde olan dövizlerin değerlenmesine neden olurken, TL rezervlerinin ise düşmesini sağlıyor.

VATANDAŞIN ALIM GÜCÜ DÜŞTÜ!

Vatandaşların alım gücünün bugün en az 5 kuruş daha düştüğü ifade edilirken, anlık döviz alışverişlerinde de büyük kayıpların olduğu yatırımcılar tarafından vurgulandı. TL’nin karşısında güncel kur ile 3.87 TL seviyesinde olan doların yanında Euro 4.5 TL seviyesi ile gücünü koruyor. Gram altının fiyatında ise olağanüstü bir rekor kırılarak 159.50 TL ile tarihi rekorunu bugün itibari ile kırmış olarak görünüyor.

Daha fazla göster

Cenk Bozbey

35 yaşında kocaeli doğumluyum. 1999 yılında tanıştığım interneti o günden bugüne çeşitli denemeler ve araştırmalar yaparak kendimi geliştirmeye çalıştım. Seo, php, Centos sunucular konusunda ders almaktayım. Şu dönemde haber siteleriyle uğraşmaktayım.

Benzer Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu