Ekonomi

Euro rekor kırdı, vatandaş isyan etti!

Türk ekonomisinin şoklara karşı dirençli olduğunu belirten hükümet yetkilileri ise Türk vatandaşlarının kur artışından endişe etmemesi gerektiğini söylüyor ancak ekonomide yıllardan beridir kur sürekli olarak artış göstererek vatandaşı tedirgin ediyor. Son olarak bugün 4.59 TL seviyesine kadar çıkarak tarihi bir rekor kıran avro borçlu vatandaşları daha fazla tedirgin etti. Vatandaşlar bir yandan ellerinde bulunan dövizleri kar amacıyla bozdurmaya akın ederken, bir yandan da ellerinde olan döviz rezervini korumaya çalıştıklarını, her zaman dolar ve avrodan kar ettikleri ancak ana para birimi olan TL’nin zarar etmesinden dolayı ettikleri kar payının da eridiğini ifade etti.

EKONOMİ BÜYÜK SORUNLAR ALTINDA

Türk ekonomisinin döviz kuru dolayısı ile büyük sorunlar altında olduğu, gelecek sene içerisinde bu sorunların katlanarak artmasının beklendiği ve bankaların borçlandırma adı altında kendilerini bu sayede garantiye aldıkları ifade ediliyor. Birçok bankadan kredisini olan vatandaşlar son aylarda kredilerini ilk defa ödeyemez hale geldiklerini, ekonomide bazı işlerin ters gittiğini sıklıkla belirtiyor.

Daha fazla göster

Cenk Bozbey

35 yaşında kocaeli doğumluyum. 1999 yılında tanıştığım interneti o günden bugüne çeşitli denemeler ve araştırmalar yaparak kendimi geliştirmeye çalıştım. Seo, php, Centos sunucular konusunda ders almaktayım. Şu dönemde haber siteleriyle uğraşmaktayım.

Benzer Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu