Ekonomi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu’ndan istihdam açıklaması

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu 2018 görüşmeleri kapsamında yaptığı açıklamalar ile dikkat çeken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, özellikle asgari ücret hakkında herhangi bir açıklama yapmaktan kaçınırken, CHP ve AKP milletvekillerinin de izlediği konuşmasında yaptığı sunumda Türkiye’nin 2016 yılında 27 milyon 216 bin insanı istihdam ettiğini açıkladı.

VATANDAŞIMIZ ASGARİ ÜCRET DOLAYISI İLE MAĞDUR

Dünyanın en düşük asgari ücreti Türkiye’de verilmemesine rağmen geçim şartları diğer birçok ülkeye göre oldukça zor ve vergi sorunları bulunan Türkiye’de işçiler gerek iş bulma konusu, gerek asgari ücretin yetmemesinden dolayı ekstra işler yapmak zorunda kalıyor. Bir ailede rahat geçinmek için 2 kişinin ortalama 5.100 TL alması gerektiğine değinen ekonomistler, bunun lüks yaşam için değil normal bir gıda tüketimi ve normal bir tatil masraflarını içeren gider tablosu ile ortaya çıktığını belirtiyor.

Daha fazla göster

Tolga Aksoy

29 yaşında antalya doğumluyum ve tarih en başta gelen ilgi alanlarım içinde yer almaktadır. internette zaman geçirmeyi seviyorum. Tarih harici, ekonomi ve sağlık konularında editörlük yapmaktayım.

Benzer Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu