Ekonomi

Dolar 3.85 TL seviyesinde dengelendi

Tüm dünyada dengesizlikler yaşayan dolar ve Euro son dönemde TL üzerinde ciddi bir baskı ve etkiye sahip durumda. Sabah saatlerinde 3.89 TL seviyesinde olan dolar akşam saatlerine doğru 1 kuruş 1 kuruş gerileme yaşayarak kapanışta 3.85 TL seviyesinde dengelendi. Türk Lirasının en fazla değer kaybı yaşayan para birimi olması ve dünyanın tüm para birimleri karşısında değer kaybetmesi sonucunda mevcutta olan borçlar ekstra alım yapılmadan katlanmış ve 430 milyar dolarlık dış borç Türk ekonomisine zarar vermeye başlamıştı.

HÜKÜMET GERÇEKÇİ ÖNLEMLER İLE ÖNÜNE GEÇMEYE ÇALIŞIYOR

Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın son dönemde ABD ile olumlu tavrı ve sözleri dolayısı ile dolar ve Euro’da düşüş olması beklenirken, doların tam olarak gerçek bir düşüş yaşaması ise beklenmiyor. Yıl sonunda 3.90 TL seviyesine yakın olması beklenen dolar, gelecek sene içerisinde düşme şansı bulunmasına rağmen yapılacak olan seçim çalışmalar ve seçimlerin etkisi ile daha fazla artışta gösterebilir.

Daha fazla göster

Cenk Bozbey

35 yaşında kocaeli doğumluyum. 1999 yılında tanıştığım interneti o günden bugüne çeşitli denemeler ve araştırmalar yaparak kendimi geliştirmeye çalıştım. Seo, php, Centos sunucular konusunda ders almaktayım. Şu dönemde haber siteleriyle uğraşmaktayım.

Benzer Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu