Dünya

Türkiye, Fransa ve İtalya’dan ortak savunma anlaşması

Son yıllarda yaşanan terör ve olası savaş durumlarına karşı devletler birbirleri ile ortak askeri üretimleri ve anlaşmaları imzalarken, bir yandan da Türkiye’nin savunma alanında dev ülkeler ile anlaşmalar yapması dikkat çeker hale geldi. NATO kapsamında yapılan anlaşmaların yanı sıra AB üyesi ülkeler ile ortaklaşa atılan imzaların kapsamının simülasyon sistemlerinin geliştirilmesi, savunma alanında üretimin ortaklaşa bir şekilde yapılması ve ortak savunma araçlarının daha fazla geliştirilmesinin sağlanması yer alıyor.

FÜZE SAVUNMA ORTAK ÜRETİM HEDEFİ

Türkiye Cumhuriyeti Milli Savunma Bakanlığı, Fransa Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetler Bakanlığı, İtalya Cumhuriyeti Savunma Bakanlığı arasında imzaların atıldığı anlaşmaya göre 3 ülke birlikte hava ve füze savunma sistemlerinin ortak olarak üretilmesini sağlayacak. Bu üretimler sadece Türkiye için değil tüm dünya için savunma alanında büyük bir gelişim sergiletecek olurken, 3 ülkenin birbirlerine daha fazla bağlanması ve daha çok seri üretim yapabilmesinin de önünü açacak. Türkiye’nin AB üyesi ülkeler ve NATO ile binlerce anlaşması olmasının da bu imzalara katkı sağladığı biliniyor.

Daha fazla göster

Cenk Bozbey

35 yaşında kocaeli doğumluyum. 1999 yılında tanıştığım interneti o günden bugüne çeşitli denemeler ve araştırmalar yaparak kendimi geliştirmeye çalıştım. Seo, php, Centos sunucular konusunda ders almaktayım. Şu dönemde haber siteleriyle uğraşmaktayım.

Benzer Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu