Dünya

Rusya Dışişleri Sözcüsü Mariya Zaharova’dan Kırım Açıklaması

Rusya Dışişleri Sözcüsü Mariya Zaharova, açıklamalarında Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan Kırım açıklamalarının mevcut durumu ve Rusya toprakları olduğunu değiştiremeyecek olduğu gibi bu durumun değişmesinin de imkansız olduğunu açıkladı. Yapılan açıklamada Kırım ile ilgili söz hakkının Rusya’ya ait olduğu, Rusya tarafından kendi toprakları hakkında karar verme özgürlüğü olduğu mesajı verildi.

Rusya Dışişleri Sözcüsü Mariya Zaharova, Kırım meselesinin Türkiye’yi etkileyebilecek olup olmadığı konusunda ilişkiler hakkında herhangi bir açıklama yapmaktan kaçındı.

KIRIM’IN ÇOK PARTNERİ VAR

Kırım hakkında her kim ne derse desin, birçok partneri olan bir toprak olan Kırım’ın Rusya varolduğu sürece herhangi bir sıkıntı ile karşılaşmasının beklenmeyen bir durum olduğu ve partnerleri ile yola devam ettiğini açıkladı. Açıklamalarında Erdoğan’a yönelik mesajlar verdiği tahmin edilen Zaharova’nın, Türkiye’ye satılacak olan S-400 füzeleri konusunda da bu yaşanan gerilim sonucunda vazgeçmiş olabilecek oldukları iddia edildi. Rusya ve Türkiye S-400 konusunda anlaşmıştı.

Daha fazla göster

Cenk Bozbey

35 yaşında kocaeli doğumluyum. 1999 yılında tanıştığım interneti o günden bugüne çeşitli denemeler ve araştırmalar yaparak kendimi geliştirmeye çalıştım. Seo, php, Centos sunucular konusunda ders almaktayım. Şu dönemde haber siteleriyle uğraşmaktayım.

Benzer Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu