Siyaset

Erdoğan: Koskoca ABD’sin Yazıklar Olsun!

Türkiye tarihinde daha önce ABD ile yaşanan koruma krizinde yaşandığı gibi şimdilerde de bir sorun yaşandığını ifade eden Erdoğan, bu sorunun çözülmesi için herhangi bir açıklama yapmadı. Türkiye’ye karşı ABD ve diğer ülkeler tarafından hem dışarıdan, hem içeriden müdahaleler yapıldığını, Doğu bölgesinde terör örgütlerine DEAŞ ile savaşmak için gönderilen silahların Türkiye’yi Doğu bölgesinden kuşatmak için gönderildiğini açıkladı.

ABD ile ilgili olarak ‘’Koskoca ABD’sin, bir büyükelçi tarafından ilişkiler yönetiliyorsa yazıklar olsun!’’ diyerek seslendi. ABD’nin dev bir güç olduğunu hatırlatan Erdoğan, dünyanın en büyük gücü ve demokrasinin ana vatanı olarak tanınan bir ülkenin Türkiye’ye kongre izin vermedi diyerek silah satmayıp, teröristlere bedava silah verip, terörist saklamasının ardından ‘’bu mu demokrasi ya?’’ ifadesini kullandı.

AMERİKADAN YANIT GELEBİLİR

Bu açıklamalara karşı ABD tarafından yakın gelecekte bir karşı açıklama yapılması beklenirken, ABD, Erdoğan’ın iddialarının tam tersine büyükelçi tarafından vize kararının alınmadığını, bunun ABD’de olamayacak bir durum olduğunu açıklamıştı.

Daha fazla göster

Cenk Bozbey

35 yaşında kocaeli doğumluyum. 1999 yılında tanıştığım interneti o günden bugüne çeşitli denemeler ve araştırmalar yaparak kendimi geliştirmeye çalıştım. Seo, php, Centos sunucular konusunda ders almaktayım. Şu dönemde haber siteleriyle uğraşmaktayım.

Benzer Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu