Dünya

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Erdoğan’ı aradı

Yaşanan NATO skandalında bir Norveçli askeri görevli tarafından Atatürk ve Erdoğan’ın düşman olarak gösterilmesi tüm dünyayı ayağa kaldırmış ve Erdoğan ile Kılıçdaroğlu başta olmak üzere Türk halkına yapılan bu saldırıyı şiddetle kınamış ve gerekliliklerin yapılmasını istemişti. Yapılan açıklamalar sonrasında bugün Erdoğan, Rize’de yaptığı açıklamalarında da bunun bir alçaklık olduğunu ve tek bir özür ile üzerinin kapatılmasının söz konusu olamayacağını açıklamıştı.

TÜRKİYE NATO’DAN ENDİŞE DUYUYOR

NATO üyesi olmasının yanında ABD ile müttefik olan Türkiye son dönemde yaşanan siyasi krizler sonucunda dünyanın neredeyse hiçbir birliği ve ülkesi ile tam uyum içerisinde çalışmalar yapamıyor, anlaşmalar genellikle fakir ve orta düzeyin altında olan ülkeler veya Rusya ile yapılabiliyor. Ancak NATO’dan olası bir çıkma durumu söz konusu olması erken vadede söz konusu olamazken, Türkiye’nin NATO’dan çıkması durumunda birçok NATO üyesinin saldırılarına açık hale geleceği biliniyor.

Daha fazla göster

Murat Demirtürk

Günümüzde hemen hergün gelişen teknolojini takip etmekten büyük keyf alıyorum. Bilgisayar mühendisiyim ve 8 senedir uzman olarak özel bir şirkette görev almaktayım. Zamanımın geri kalanında yenilikleri kaleme alıyorum.

Benzer Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu