Dünya

ABD Başkanı Donald Trump ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan görüştü

Washington Reza Sarraf davası nedeniyle Türkiye ile ilişkilerin oldukça kötü olduğunun farkında olmasına rağmen Türkiye’nin bölgede aktif bir güç olması ve Suriye’nin geleceği konusunda Rusya ve İran ile birlikte Soçi’de yapılan görüşmelere 3. Ülke olarak katılması üzerine bu görüşmenin gerçekleştiği tahmin ediliyor. Başkan Trump, sosyal medya hesabı üzerinden attığı tweet ile birlikte Erdoğan ile birlikte görüşecek olduğunu açıklamasının ardından yapılan bu görüşmeye ilişkin yazılı olarak herhangi bir açıklama yapılmadığı, ancak yakın zamanda yazılı açıklama yapılacağı açıklandı.

ERDOĞAN İLE UZUN GÖRÜŞME YAPTI

ABD Başkanı Donald Trump ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında yapılan görüşmenin çok önemli olduğu ve uzun sürdüğü iddia ediliyor. Başkan Trump’ınTwitter üzerinden isim belirtmeden önceki Obama yönetimini ‘’Ortadoğu’ya hiç girmemeliydik, bu 6 trilyon dolar kayıp demek ve milyonlarca insanın hayatı demek’’ diyerek ‘’Bana miras bırakılan bu sorunu çözeceğim’’ açıklamasında bulundu. Başkan’ın bu açıklamaları dikkat çekerken Washington yönetiminin bölgede lider bir ülke konumunda olduğu, özellikle de havadan ve denizden nükleer bombalar fırlatma kapasitesine sahip tek ülke olduğu biliniyor.

Daha fazla göster

Cenk Bozbey

35 yaşında kocaeli doğumluyum. 1999 yılında tanıştığım interneti o günden bugüne çeşitli denemeler ve araştırmalar yaparak kendimi geliştirmeye çalıştım. Seo, php, Centos sunucular konusunda ders almaktayım. Şu dönemde haber siteleriyle uğraşmaktayım.

Benzer Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu