Dünya

Hizbullah lideri Nasrallah’dan uyarı!

Birçok siyasi ismin dikkatle ve merakla izlediği Lübnan ve Suudi Arabistan son dönemde yaşanan gerilimlerin arkasında yatan en büyük iki ülke olarak görülüyor. Suriye’de devam eden savaşın hemen ardından Lübnan ve Suudi Arabistan arasında yaşanabilecek olan savaşın olası bir durumda milyonlarca insanın ölmesine neden olabilecek olduğu, milyonlarca insanın göç sorunları yaşamak zorunda kalabileceği çağrısı da şimdiden yapılmaya başlanmış durumda.

FRANSA YAKINDAN İZLİYOR

Hizbullah lideri Nasrallah tarafından savaş sinyallerinin verilmesi ve iddia edilmesi üzerine Fransa ve ABD başta olmak üzere bölgede tüm yaşananlar dikkatle ve özenle takip ediliyor. Amerikan Savunma Bakanlığı Pentagon tarafından da geçtiğimiz günlerde bölgede sakinliğin sağlanmasına yönelik açıklamalar yapılmıştı. Tillerson, geçtiğimiz günlerde Arabistan’ı kastederek ‘’ABD Lübnan veya bölgede bulunan ülkelere savaş açanları uyarır!’’ diyerek Arabistan’a üst düzey mesaj göndermişti. Lübnan’da yaşanan gerginlik bir yandan sürerken Arabistan’da da olağanüstü gelişmeler yaşanıyor.

Daha fazla göster

Cenk Bozbey

35 yaşında kocaeli doğumluyum. 1999 yılında tanıştığım interneti o günden bugüne çeşitli denemeler ve araştırmalar yaparak kendimi geliştirmeye çalıştım. Seo, php, Centos sunucular konusunda ders almaktayım. Şu dönemde haber siteleriyle uğraşmaktayım.

Benzer Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu