Siyaset

Liderler Suriye için buluştu

Türkiye ve İran tarafından ciddi şekilde bir risk olarak görülen Suriye meselesinin Putin önderliğinde çözülmesi ve ABD’nin Rusya ile birlikte daha fazla çatışmasına neden olabilecek adımların atılmasından endişe duyan güvenlik uzmanları ise bölgede savaşın bitti gibi göründüğünü, ancak hala devam ettiğine dikkat edilmesi gerektiğine değiniyor.

WASGİNGTON KONFERANSI DİKKATLE İZLİYOR!

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, önderliğinde başlanan konferansta yapılan açıklamalar genellikle Suriyeliler tarafından kaderlerine kendilerinin karar vermesi ve Esed’in ülkede yönetimde aktif durumda durmasını sağlamak amacıyla atılan adımlar olduğu iddia ediliyor. Bir yandan da Washington yönetiminin bölgede istikrarı daha fazla kalkındırmak, terör örgütlerine darbe vurmak amacıyla havadan, karadan ve denizden Suriyelilere destek verdiği, konferansı da yakından takip ettiği iddia ediliyor. Suriye’nin gerçek sahibi olan Amerika, özellikle yaşadığı kayıplara oranla kazandıkları ile ön plana çıkıyor.

Daha fazla göster

Erkan Duman

İnternette genellikle siyaset konuları ile ilgileniyorum. 43 yaşındayım ve 9 senedir hobi olarak baktığım blog sitelerinden sonra prof. anlamda yazarlık yapmaya karar verdim ve tarafsız haberciliği kendime ilke edindim.

Benzer Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu