Ekonomi

Torba Yasa Engelli Yakınlarını Vurdu!

Vergilerde yaşanacak artışların %40 oranlarını dahi aştığı, %68 oranlarına çıkarabilecek olduğu iddia edilen yeni Torba Yasa’dan engelli yakınları ve engelliler için de akıl almaz bir darbe gibi paket geçecek. Engellilerin aldıkları ÖTV indirimli araçlarda üst sınır olarak 70.000 TL belirlenecek ve ortalama vergisi dahil engelliler en fazla 150.000 TL fiyatla satılan araçları satın alabilecekler.

Engellilere uygun görülen bu uygulamanın geri çekilmesi istenirken, bir yandan da yeni paketten geçecek olan yasalarda işsizlik maaşlarının bundan sonra her ayın sonunda değil her ayın 5. Günü ödenmesine karar verilecek ve 5. Günü ödemeler yapılacak.

76 LİRA DESTEK SAĞLANACAK 4 KAT GERİ ALINACAK!

Hükümet vergi yasasından dolayı 1404 TL olan asgari ücretin aşağı düşmesini durdurmak adına her ay 2018 yılına kadar 76 TL asgari ücretli vatandaşa ödeme yapacak ve bu sayede 1404 TL’nin altına düşmeyecek olan asgari ücretliden kesilecek olan vergiler ise akıl almaz, göz görmez seviyeye ulaşacak. En az %25 olması beklenen MTV zammının hemen ardından eğer ki hükümet 2018 yılı için yetkisini kullanırsa iğneden ipliğe, gıdadan otomobile kadar en az %22.5 oranında zam gelecek. Buda 76 TL desteğin en az 4-5 katı geri alınmasını sağlayacak ve 2018 yılının hükümet ile vatandaşlar arasında zorlu geçeceğine işaret.

Daha fazla göster

Cenk Bozbey

35 yaşında kocaeli doğumluyum. 1999 yılında tanıştığım interneti o günden bugüne çeşitli denemeler ve araştırmalar yaparak kendimi geliştirmeye çalıştım. Seo, php, Centos sunucular konusunda ders almaktayım. Şu dönemde haber siteleriyle uğraşmaktayım.

Benzer Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu