Dünya

Barzani’den ABD açıklaması

Açıklamalarında kendisinin istifa etmesinin hemen ardından ABD tarafından neden dolayı kendilerine söz verilmediğini ve kendilerinin referandumu ertelemediklerini de açıklayan Barzani, ABD’nin destek yerine saygı ifadesini kullanmasından dolayı ertelemediklerini belirtti. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) eski başkanı ve Kürdistan Demokrat Partisi’nin lideri Mesud Barzani, ayrıca ABD tarafından peşmerge üyeleri öldürülürken sessiz kalındığını ve herhangi bir açıklama ve uyarı dahi yapılmamasına büyük şaşkınlık duyduğunu belirtti.

WASHİNGTON KONUYA UZAK DAVRANDI

Tüm dünyanın şaırdığı üzere Washington yönetimi konuya uzak davranarak dikkat çekmişti. Bölgede son popüler ülke haline gelen Lübnan’a desteklerini veren Washington yönetimi son dönemde Suudi Arabistan konusunda da sessizliğini koruması ile tüm medyanın dikkat odağı haline gelmişti. Başkan Trump, Arabistan konusunda kral Selman’ın yanında olduklarını ve işbirliğinden dolayı memnuniyet duyduklarını belirtmişti. ABD’nin Arabistan ile birlikte bölgede büyük bir güç birliği oluşturduğu, İsrail, Rusya ve Lübnan’ın da bu gücün arasında olduğu iddia ediliyor.

Daha fazla göster

Cenk Bozbey

35 yaşında kocaeli doğumluyum. 1999 yılında tanıştığım interneti o günden bugüne çeşitli denemeler ve araştırmalar yaparak kendimi geliştirmeye çalıştım. Seo, php, Centos sunucular konusunda ders almaktayım. Şu dönemde haber siteleriyle uğraşmaktayım.

Benzer Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu