Ekonomi

Maliye Bakanı Naci Ağbal’dan ”asgari ücret desteği” açıklaması

Maliye Bakanı Naci Ağbal, işverenlere 2017 yılından kalan ödemelerin yapılacak olduğunu, ancak 2018 yılı için işverene 100 TL asgari ücret yardımının yapılmayacak olduğunu açıklayarak işverenler ile işçileri endişeye sevk etti. Birçok işveren bu sayede ekstra asgari ücretli işçilere ekmek kapısı oluşturmuş ve işsizlik göstergeleri kısa bir süre de olsa aşağı yönlü gerilemişti.

ÇALIŞANLAR KORKUYOR, MAĞAZALAR VE DÜKKANALAR İŞ YAPAMIYOR

Döviz kurunun yüksekliği, bölgede her an yaşanabilecek olan olası savaş iddiaları ve daha birçok etken sonucunda terör örgütlerinin bombalı saldırıları da eklendiğinde Türkiye’ye yatırım bir yandan artıyor, bir yandan azalıyor. Yabancı yatırımcı ile yerli yatırımcının arasında rekabet bir süredir sürerken, Türk yatırımcılar son dönemde ellerinde olan milyarlarca dolarlık hisseleri yabancı özellikle Arap şirketlere satışlarını yaparak piyasadan çekilirken, bunun da asgari ücret desteğinin kesilmesi ile işçileri ‘’işsiz mi kalacağım?’’ sorusunu sormaya yönelttiği belirtiliyor.

Daha fazla göster

Murat Demirtürk

Günümüzde hemen hergün gelişen teknolojini takip etmekten büyük keyf alıyorum. Bilgisayar mühendisiyim ve 8 senedir uzman olarak özel bir şirkette görev almaktayım. Zamanımın geri kalanında yenilikleri kaleme alıyorum.

Benzer Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu