Dünya

ABD sensörlü ilaca izin verdi

ABD dışında kullanılan ilaçlar için bu durum nasıl işleyecek ve nasıl geçerli olacak merak konusu olurken, FDA’nın bu konuda onay vermesinin arkasında yatan en büyük sebep ise açıklandı. ABD Gıda ve İlaç İdaresi (FDA) Psikiyatri Ürünleri Bölümü Başkanı MitchellMathis, açıklamasında ilaçların hasta tarafından alınıp alınmadığını kontrol etmek ve sindirilip sindirilmediğinin kontrol edilebilmesini sağlamak amacıyla onay verildiğini belirtti.

AMERİKA İZLEYECEK

ABD’de vatandaşların bu sayede izlenecek olduğu ve ilaçlarını alıp almadıklarının daha rahat ve kesin olarak takip edilecek olduğu açıklandı. Sensörlü ilaçların insan vücudu dışında herhangi bir su veya başka kişi tarafından içilse dahi sistemin bunu anlayacak olduğu belirtildi. Sensörün nasıl takılacak olduğu ve nasıl bir bataryaya sahip olacak olduğu merak konusu. ABD’de daha önce bu tür bir sensörlü takibe neden dolayı izin verilmediği ise oldukça fazla merak konusu olmuş durumda.

Daha fazla göster

Erkan Duman

İnternette genellikle siyaset konuları ile ilgileniyorum. 43 yaşındayım ve 9 senedir hobi olarak baktığım blog sitelerinden sonra prof. anlamda yazarlık yapmaya karar verdim ve tarafsız haberciliği kendime ilke edindim.

Benzer Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu