Dünya

ABD Başkanı Donald Trump’tan İran’a Uyarı ve Sert Yaptırım Açıklamaları

ABD Başkanı Donald Trump, İran rejiminin dünyada teröre en fazla destek veren ülke olduğunu ve ülkenin milyarlarca dolarlık teröre finansman yaratan bir ülke olduğunu, terör örgütlerinin üyelerini sakladıklarını ifade ederek 11 Eylül saldırılarında da bunu yaptığını ifade etti.
Teröre destek vermesinin yanında ABD’nin müttefiklerini nükleer füzeler ile tehdit etmesinden dolayı İran ile nükleer anlaşmayı sonlandırdığını açıklayan Başkan Trump, bundan sonra nükleer olarak herhangi bir şekilde İran’ın ilerlemesine izin vermeyecek olduklarını belirtti.

İRAN’A KARŞI BİRLEŞME ÇAĞRISI!

FBI, NSA ve CIA gibi istihbarat birimlerine emir vererek İran’ın paralarının nereye ve nasıl gittiğini araştırmaları talimatını verecek olduklarını açıklayan Trump, nükleer anlaşmanın devam etmesinin söz konusu dahi olamayacak olduğunu, bundan sonra ABD ve dünyanın İran’a karşı birlikte hareket etmeleri ve bu tür eylemleri sonlandırmasını sağlamaları gerektiğini açıkladı. Trump, İran’ın Kuzey Kore’ye yardımlar yaptığını ve bu konuda nükleer silahların geliştirilmesine destek olarak Kuzey Kore’yi güçlendirmeye çalıştığını ifade etti.

Daha fazla göster

Cenk Bozbey

35 yaşında kocaeli doğumluyum. 1999 yılında tanıştığım interneti o günden bugüne çeşitli denemeler ve araştırmalar yaparak kendimi geliştirmeye çalıştım. Seo, php, Centos sunucular konusunda ders almaktayım. Şu dönemde haber siteleriyle uğraşmaktayım.

Benzer Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu