Dünya

2 ABD’li Türkiye’ye Alındı!

Ancak sabah saatlerinde Rusya üzerinden Türkiye’ye geldikleri iddia edilen 2 ABD’li sporcu için Dışişleri Bakanlığı’nın devreye girerek 2 sporcuya yardımcı olduğu açıklandı.

Yapılan açıklamada 2 ABD vatandaşı olan sporcunun Türkiye vizesi verilerek ülkeye giriş yapması sağlandığı ifade edilirken, vizenin verilmesinin sadece Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan bir istisna olduğu ifade edildi.

WASHİNGTON VE ANKARA KRİZİ SÜRÜYOR

Washington ile Ankara arasında yaşanan kriz devam ederken, birçok vatandaşın vize yasağı ambargosundan dolayı mağdur olduğu, Türkiye’de özellikle iş ve eğitim amacı ile ABD’ye gidecek olan vatandaşların en fazla sorun yaşayan ve en fazla mağdur olan vatandaşlar olduğu ifade edildi. Birçok ABD ve Türk vatandaşı vize alamadığından dolayı tatillerini de ertelemek zorunda kalırken, otellerin bu konuda vatandaşlara yardımcı olmaya çalıştığı, bazı vatandaşların ise otellere yaptıkları rezervasyonları iptal etme hakları olmadığından dolayı iptal edemeyerek binlerce dolarlık zarara girdikleri belirtildi. ABD’nin vize yasağının ne zaman sona ereceği bilinmiyor.

Daha fazla göster

Cenk Bozbey

35 yaşında kocaeli doğumluyum. 1999 yılında tanıştığım interneti o günden bugüne çeşitli denemeler ve araştırmalar yaparak kendimi geliştirmeye çalıştım. Seo, php, Centos sunucular konusunda ders almaktayım. Şu dönemde haber siteleriyle uğraşmaktayım.

Benzer Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu