Eğitim

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’dan Taşıt Açıklaması

Bu adımların en başında Türkiye’de bulunan okul taşıtı güvenliği konusunda adımlar atıldığını açıkladı. Yılmaz, okul taşıtlarında yeni dönemde güvenlik sensörleri, üç noktalı emniyet kemeri sistemi, güvenlik kamerası, sensörlü koltuklar ve benzeri güvenlik araçlarının söz konusu olması gerektiğini ve araç takip sistemleri sayesinde servislerin takip edilecek olduğunu açıkladı.

EĞİTİM ALANINDA EN BÜYÜK SORUN!

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, eğitim alanında en büyük sorunun servis araçları olduğunu ifade ederken, 8.500 kursiyere eğitim verildiğini, okul sürücü taşıtı konusunda eğitimler ile birlikte daha gelişmiş bir ortak alan yaratılacak olduğunu ve bu sayede daha güvenli olarak ailelerin taşıtlara daha fazla güvenecek olduğu ifade edildi. Türkiye’de sürücülerin yanında okul taşıtı sürücülerinin büyük sorunlara sebep oldukları ve çocukların can güvenliğini riske attıkları biliniyor. Birçok çocuğun güvensizlik dolayısı ile servislere emanet edilemediği biliniyor.

Daha fazla göster

Cenk Bozbey

35 yaşında kocaeli doğumluyum. 1999 yılında tanıştığım interneti o günden bugüne çeşitli denemeler ve araştırmalar yaparak kendimi geliştirmeye çalıştım. Seo, php, Centos sunucular konusunda ders almaktayım. Şu dönemde haber siteleriyle uğraşmaktayım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu