Spor

Naim Süleymanoğlu’nun peşine adam takmışlar

Geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz milli halterci Naim Süleymanoğlu ile ilgili şok edici bilgiler ortaya çıktı. Bulgaristan’dan 1987 yılında kaçan ve aynı yıl adına dosya açılan Naim Süleymanoğlu için görevlendirilen ajanlar rejimin çöküşüne kadar geçen 3 yıl boyunca milli sporcunun her hareketini izleyerek kayıt altına aldı. Bukalemun adı verilen dosyanın asıl amacı olarak ise Naim Süleymanoğlu’nu Bulgaristan’a geri döndürmek belirlendi. Bu amaç için çalışan ajanlar bazen sınırı öyle aştılar ki tuzak kurarak Süleymanoğlu’nun yarışmalara katılmasını engellemeye çalıştılar. 1990 yılında rejimin çöküşü ile birlikte rafa kaldırılan dosya Süleymanoğlu’nun ölümünün ardından Bulgar medyası ile paylaşıldı.

İSTİHBARAT SERVİSİNDE MORALLER DÜŞTÜ

Süleymanoğlu’nun Türkiye’ye getirilmesi hem Bulgar gizli servisi için hem de halter camiası için tam bir hezimet niteliğindeydi. Dosyalara da yansıyan bu durum gizli servis tarafından ‘tokat’ olarak tanımlandı. Bulgar basınının geniş yer verdiği dosyalar o dönemim istihbarat servisinde morallerin yerle bir olduğunu gösteriyor.

Daha fazla göster

Erkan Duman

İnternette genellikle siyaset konuları ile ilgileniyorum. 43 yaşındayım ve 9 senedir hobi olarak baktığım blog sitelerinden sonra prof. anlamda yazarlık yapmaya karar verdim ve tarafsız haberciliği kendime ilke edindim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu