Dünya

Katalonya’dan Bağımsızlık ve Referandum Kararı!

Türkiye’de sandık kavgaları her seçimde kendisini ve etkisini göstermesine rağmen İspanya ve diğer Avrupa’da bulunan hiçbir ülkede bugüne kadar en ufak bir sorunun dahi çıkmadığı ve sandıkların güven içerisinde açılarak, güven içerisinde kapatıldığı biliniyordu. Ancak sandıklara giden Katalonya vatandaşları son seçimde hükümet polisinin şiddet ve gazabı ile karşı karşıya kaldı. Saçlarından sürüklenen kadın ve erkekler, hayati organlarına gelecek şekilde sert tekmeler atılan vatandaşlar polis şiddetine karşı canlarını ortaya koymuş ve özgürlükleri için canlarını verebilecek olduklarını İspanyol hükümeti ve tüm dünyaya göstermişti.

KATALONYA ÖZERK YÖNETİM HÜKÜMETİ BAŞKANI CARLESPUİGDEMONT: ASKIYA ALIYORUM!

Katalonya referandumundan sonra dün akşam saatlerinde referandumun üzerinden geçen 10 günün ardından yerel parlamentoya giden Katalonya Özerk Yönetim Hükümeti Başkanı CarlesPuigdemont, ve diğer yetkililere seslenen Başkan Carles, İspanyol vatandaşlarına ve hükümetine herhangi bir düşmanlıkları olmadığını, gerilimi azaltmak için kendisine Katalan halkı tarafından verilen yüksek gücü kullanarak referandumu gerilimin azalması ve İspanyol hükümeti ile ilişkilerin iyi duruma getirilmesini sağlamak için askıya aldığını açıkladı. Bu karar Katalan halkını şaşırtırken, İspanya hükümeti ise bunun bir oyun olduğunu ve aktif olarak olmasa bile arka planda parlamentonun açılacağını ve kendilerinin bu tür oyuna gelmeyecek olduklarını sert bir dil ile açıkladı.

Daha fazla göster

Cenk Bozbey

35 yaşında kocaeli doğumluyum. 1999 yılında tanıştığım interneti o günden bugüne çeşitli denemeler ve araştırmalar yaparak kendimi geliştirmeye çalıştım. Seo, php, Centos sunucular konusunda ders almaktayım. Şu dönemde haber siteleriyle uğraşmaktayım.

Benzer Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu