Dünya

The Independent’ın uzman Ortadoğu muhabiri Robert Fisk’den ABD ve Ortadoğu açıklaması

ABD’nin Ortadoğu bölgesinde bittiğini ve bundan sonra kürtlere de destek sunmayacak olduğunu iddia eden Fisk, düşüncelerinin 3 harften oluşan örgütleri ABD’nin terk edeceği yönünde düşündüğünü belirtti. ABD Başkanı Trump ve Erdoğan arasında yapılan telefon görüşmesinin hemen üzerinden analiz yapılması dikkat çekerken, bir yandan da ABD’nin Ortadoğu bölgesinden herhangi bir kazancının söz konusu olmadığı, tam aksine bu şekilde devam edilirse milyarlarca dolarlık kayıpların söz konusu olabileceği iddia ediliyor.

WASHİNGTON’UN YENİ HATTI: ASYA

Amerika’nın bundan sonraki süreçte silah satışını sağlamak ve askeri ekipmanların satışında da bölgede aktif güç olmak için Asya bölgesinde Kuzey Kore sorunu ile uğraştığı gözlemleniyor. Ancak dünyanın süpergücü konumunda olan Amerika’nın TheIndependent’ın uzman Ortadoğu muhabiri Robert Fisk açıklamalarına da bakılırsa Ortadoğu bölgesinden tamamen çıkması söz konusu olmayacak ve tam aksine verdiği gücü ve desteği kademeli olarak azaltmaya başlayacak gibi görünüyor.

Daha fazla göster

Cenk Bozbey

35 yaşında kocaeli doğumluyum. 1999 yılında tanıştığım interneti o günden bugüne çeşitli denemeler ve araştırmalar yaparak kendimi geliştirmeye çalıştım. Seo, php, Centos sunucular konusunda ders almaktayım. Şu dönemde haber siteleriyle uğraşmaktayım.

Benzer Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu