Ekonomi

Fitch: Çin bankaları kötüye ilerliyor

Kredi derecelendirme ve değerlendirme kuruluşu Fitch, Çin bankalarında son dönemde yaşanan olumsuzluklar ve bazı etkenler dolayısı ile kar marjının her an daralabilecek olduğu uyarısında bulunarak Çinli bankaların bu duruma karşı derhal önlemler almasını, yoksa ekonomik göstergelerde gerileme durumunun söz konusu olabilecek olduğunu açıkladı.

KREDİ ALIMLARI AZALACAK

1.5 milyara yakın nüfuslu Çin’de gelecek sene içerisinde kredi taleplerinin azalacak olduğu ve bankaların beklediklerinden çok daha az kredi pazarlayabilecek olduklarını belirten kuruluş, Çin bankalarının durumunun ise durağan olduğunu, ülkenin genel kredi notunun da bankaların durumunu çok yakından ve derinden etkileyen bir durum olduğunun unutulmaması gerektiğini hatırlattı. Çin özellikle Kuzey Kore’ye yardımları ve benzeri etkenler dolayısı ile bölgede sevilmeyen ‘’büyük dev’’ olarak biliniyor ve diğer Asya ülkeleri tarafından sıklıkla eleştiriliyor. Kuzey Kore ile bölgede en iyi söz sahibi ülkenin yine aynı şekilde Çin olduğu belirtilmekte.

Daha fazla göster

Cenk Bozbey

35 yaşında kocaeli doğumluyum. 1999 yılında tanıştığım interneti o günden bugüne çeşitli denemeler ve araştırmalar yaparak kendimi geliştirmeye çalıştım. Seo, php, Centos sunucular konusunda ders almaktayım. Şu dönemde haber siteleriyle uğraşmaktayım.

Benzer Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu