Ekonomi

Önen’den asgari ücret zammı uyarısı

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Önen, 2018 yılı asgari ücretin zam oranının sadece enflasyona bakarak belirlenmemesi gerektiğini, 2018 yılı asgari ücret zammının diğer etkenler göz önüne alınarak belirlenmesi ve buna uygun zam yapılmasının büyük önem taşıdığının ifade etti.

BİRÇOK ETKEN MEVCUT

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Önen, asgari ücret zammının rekabet gücü, siyasi gelişmeler ve durumlar ve diğer zamlar göz önüne alınarak belirlenmesinin uygun olacağını, zira ekonomide son dönemde yaşanan kötü gidişatın asgari ücretli vatandaşı en az etkilemesinin bu şekilde sağlanabilecek olduğunu belirtti. Önen, son 2 yıl içerisinde asgari ücrete %48 oranında zam yapıldığını, yapılacak olan yeni zamlar ile birlikte bu oranların daha da fazla artmasının beklendiğini ifade etti. İşçiler ve CHP ise asgari ücretin net olarak 2000 TL olmasından yana.

Daha fazla göster

Murat Demirtürk

Günümüzde hemen hergün gelişen teknolojini takip etmekten büyük keyf alıyorum. Bilgisayar mühendisiyim ve 8 senedir uzman olarak özel bir şirkette görev almaktayım. Zamanımın geri kalanında yenilikleri kaleme alıyorum.

Benzer Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu