Ekonomi

Dolar Rekor Kırmaya devam ediyor

Dolarda yaşanan yükseliş Merkez Bankası’nın harekete geçmesini sağlayacak mı? Sorularını beraberinde getirirken, Merkez tarafından herhangi bir açıklama yapılmaması dikkat çekti. Türk Lirası birkaç gün içerisinde dolara karşı 15 kuruş değer kaybı yaşarken, alım gücü ise bir gecede %5-15 oranında düştü. Özellikle doların yükselmesi sonucunda elektronik aletlere anında zam yansırken, vatandaşların yurtdışı alımlarında da büyük zarar etti.

DOLAR VE EURO REKOR KIRIYOR!

Dolar ve Euro’da rekorların kırılmasında en büyük etkenlerden bir tanesinin ABD Merkez Bankası Başkanı’nın değiştirilecek olmasından dolayı olduğu tahmin ediliyor. Ancak yapılan açıklamaya göre sadece Merkez Bankası’ndan dolayı değil, ABD ekonomi verilerinin açıklanacak olmasından dolayı olduğu belirtilmekte. Doların nabzı ne zaman düşecek? Nasıl düşecek? Sorularına yanıt aranırken, henüz tam olarak belli bir veri bulunmamakta.

Daha fazla göster

Cenk Bozbey

35 yaşında kocaeli doğumluyum. 1999 yılında tanıştığım interneti o günden bugüne çeşitli denemeler ve araştırmalar yaparak kendimi geliştirmeye çalıştım. Seo, php, Centos sunucular konusunda ders almaktayım. Şu dönemde haber siteleriyle uğraşmaktayım.

Benzer Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu