Dünya

New York Times’tan Erdoğan’a ”Son Şans” Uyarısı!

New York Times gazetesi AK Parti hükümetini bizzat Erdoğan’ın derinden eleştirdi. Türkiye’nin güvenilir ve gerçek deliller sunamayan Erdoğan yönetiminde olduğunu aktaran gazete, Gülen’in iadesinin ABD yargısına bağlı olduğunu, Türkiye’den gerçek deliller istenmesine rağmen Erdoğan hükümetinin herhangi bir gerçek delil sunmayarak, sadece iade istediğini kaleme aldı.

GAZETE ERDOĞAN’A SON ŞANS OLDUĞUNU AÇIKLADI

New York Times, Erdoğan’ın ABD’nin İncirlik Üssü’nde bulunan nükleer silahları çekmeden ve NATO tarafından Türkiye’nin NATO’dan ayrılması ve ABD-Türkiye ilişkilerinin çökmesinden önce son bir şansı daha olduğunu ifade etti. Erdoğan’ın Rusya ile yakınlaşması ve ABD-NATO hakkında olumsuz yorumlarını gözde geçirmesi ve suçlunun kendisi olduğunu kabul etmesi gerektiğine değinen yazıda, ABD’nin Rakka’yı ele geçirmeden hemen önce Türkiye’de nükleer silahların güvenliğinin sağlanamayacak olmasından dolayı füzelerin gizlice ve hızlıca çekilmesi gerektiğini ifade etti. ABD’nin Türkiye ile ilişkilerinin kopmasının Türkiye’ye zarar vereceğini ve NATO tarafından Türkiye’nin çıkarılmasına karar verilmesi durumunda Türkiye’nin güvensiz kalacağını ifade eden yazı dakikalar içerisinde başyazı olarak yayınlanmasının etkisi ile tüm dünyada gündem oldu.

Daha fazla göster

Cenk Bozbey

35 yaşında kocaeli doğumluyum. 1999 yılında tanıştığım interneti o günden bugüne çeşitli denemeler ve araştırmalar yaparak kendimi geliştirmeye çalıştım. Seo, php, Centos sunucular konusunda ders almaktayım. Şu dönemde haber siteleriyle uğraşmaktayım.

Benzer Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu