Ekonomi

Kara Cuma Saat Kaçta Başlayacak! Kara Cuma nedir?

Son yıllarda Amerika’da olağanüstü indirimler ile kutlanmasına rağmen Avrupa ve Asya ülkeleri dahil olmak üzere dünyanın her bir yanında Kasım ayının son Cuma günü ‘’Kara Cuma’’ adı altında indirimler yapılıyor, depoda olan stoklar bitirilerek yeni ürünlere şirketler tarafından yer açılıyor. Bu sene Türkiye’de dün akşam saatlerinden itibaren gördüğümüz gibi birçok sitede milyonlarca liralık alışverişlerin söz konusu olduğu, sitelerin zaman zaman aşırı yoğunluk dolayısı ile çöktükleri dahi görüldü. Ancak Amerika’da ise indirimler bugün (24 Kasım) sabah saat 09.00’da başladı. Almanya ve Avrupa ülkelerinde yine keza bugün 08.00 gibi başlayan Black Friday (Kara Cuma) şimdiden binlerce ürünün ve milyonlarca kişinin alışveriş yapmasında büyük bir etken sağladı.

TÜRK EKONOMİSİNE BÜYÜK KATKI SAĞLIYOR

Kara Cuma, Türk ekonomisine dün akşamdan bu yana oldukça büyük katkı sağlıyor. Milyarlarca liralık verginin devletin kasasına girdiği bugünde, şirketlerin kasasına da toplu para akışı sayesinde yılsonu çok daha fazla kar etmelerini sağlayan bir gün olarak her sene tarihe geçiyor.

Daha fazla göster

Murat Demirtürk

Günümüzde hemen hergün gelişen teknolojini takip etmekten büyük keyf alıyorum. Bilgisayar mühendisiyim ve 8 senedir uzman olarak özel bir şirkette görev almaktayım. Zamanımın geri kalanında yenilikleri kaleme alıyorum.

Benzer Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu