Dünya

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuoğlu ile ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson Telefonda Görüştü!

Türkiye ile ABD arasında uygulanan vize yasağını konuşan iki lider, yaptıkları görüşmelerde konunun neden dolayı buraya kadar geldiği ve vize yasağının aşılması için neler ve nasıl adımlar atılması gerektiği görüştü.

Yapılan görüşme ile ilgili olarak Dışişleri Bakanlığı resmi bir açıklama yapmazken, sadece görüşme yapıldığını, ancak vize yasağı hakkında ABD tarafının nasıl bir dil kullandığı ve isteklerin neler olduğu yönünde bir basın açıklaması yapmadı.

KRİZ SONRASI İLK GÖRÜŞME!

Dışişleri Bakanı MevlütÇavuoğlu ile ABD Dışişleri Bakanı RexTillerson arasında yapılan kriz sonrası ilk görüşme olan bu görüşmenin tam 30 dakika sürdüğü ve 30 dakika boyunca iki siyasi ismin görüşmelerde askeri operasyonları da görüşmüş olabilecek oldukları tahmin edildi. ABD tarafının attığı adımlar ile birlikte Türkiye tarafının İdlib’de attığı adımların Suriye bölgesi için büyük öneme sahip olduğu, DEAŞ, PKK, PYD, YPG EL-NUSRA gibi terör örgütlerini bitirmek ve yaşamı yeniden başlatmak için yapıldığı biliniyor.

Daha fazla göster

Cenk Bozbey

35 yaşında kocaeli doğumluyum. 1999 yılında tanıştığım interneti o günden bugüne çeşitli denemeler ve araştırmalar yaparak kendimi geliştirmeye çalıştım. Seo, php, Centos sunucular konusunda ders almaktayım. Şu dönemde haber siteleriyle uğraşmaktayım.

Benzer Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu