Yaşam

Daha uzun yaşamanın sırrı kuruyemişte!

İngiliz medyasında yer alan haberin içeriğine göre Harward Üniversitesi Öğretim görevlilerinden oluşan bilim insanları haftada iki avuç kuruyemiş yemenin hücreleri yenilemeye kadar varan faydaları olduğunu tespit etti. Ülkemizde bir klişe olan ve dillerde dolaşan ‘Bir avuç fındık’ sözünün gerçeği yansıttığını belirten yetkililer haftanın farklı günlerinde birer avuç kuruyemiş yiyen deneklerin cilt sağlığının da belirgin derecede pozitif bulgular verdiğini kaydetti. Toplamda 32 yıl süren araştırma 300’den fazla bilim insanının görev aldığı uzun bir süreç olarak İngiliz bilim tarihine geçti.

KALP KRİZİ VE İNME RİSKİ AZALIYOR

Esas sorunun ölümsüzlük olduğunu söyleyen uzmanlar bilimin temelde bunu araştırdığını ve şimdiye kadar çıkarılan sonuçların daha uzun ve daha sağlıklı yaşamın anahtarlarını verdiğini söylediler. İnsan ölümlerinde ciddi bir oranda bulunan kalp rahatsızlıklarını minimum düzeye indiren kuruyemiş faktörünün beslenme ile yaşam dengesini ortaya koyduğunu söyleyen uzmanlar uygulamanın kalp krizi ve inme gibi hastalıkların riskini yüzde 23 oranında azalttığını da sözlerine ekledi. Düzensiz beslenme ile artan erken ölümlerin toplumsal bilinçlenme ile önlenmesi amaçlanıyor.

Daha fazla göster

Murat Demirtürk

Günümüzde hemen hergün gelişen teknolojini takip etmekten büyük keyf alıyorum. Bilgisayar mühendisiyim ve 8 senedir uzman olarak özel bir şirkette görev almaktayım. Zamanımın geri kalanında yenilikleri kaleme alıyorum.

Benzer Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu