Yaşam

Kopan buzdağı hakkında NASA’dan uyarı

Amerikan uçaklarının NASA’ya bağlı birimleri ve uydular tarafından görüntülenen kopan parça hakkında yapılan araştırmalar sonucunda 5 bin 700 metrekarelik bir alana kadar yayılan buzdağının ciddi anlamda denizcileri de tedirgin etmeye devam ettiği doğrulandı. Denizciler bölgeden gelebilecek olan olası bir parçanın kendi gemilerine çarpması durumunda ölümle yüz yüze gelecekleri gibi, buz gibi sularda olası bir barınma ve yüzme şansına da sahip olamayacak.

KALINLIĞI 160 METRE

30 metresi suyun üzerinden görünen buzdağının geri kalan 160 metresinin ise denizin altında olduğu ve bunun ciddi bir risk teşkil ettiği belirtildi. NASA’dan uzmanlar yaptıkları araştırmaların ilerleyen haftalarda daha da fazla artacak olduğunu ve bölgede daha çok çalışmalar yapacaklarını doğruladı. Zira daha önceki yıllarda buzdağları ile ilgili yapılan araştırmalarda büyük ölümlere ve susuzluk sorunlarına gelecek yıllar içerisinde yol açabilecek olduğu belirtilmişti.

Daha fazla göster

Cenk Bozbey

35 yaşında kocaeli doğumluyum. 1999 yılında tanıştığım interneti o günden bugüne çeşitli denemeler ve araştırmalar yaparak kendimi geliştirmeye çalıştım. Seo, php, Centos sunucular konusunda ders almaktayım. Şu dönemde haber siteleriyle uğraşmaktayım.

Benzer Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu