Dünya

Rusya’dan Kuzey Kore uyarısı

ABD Başkanı Trump ile Japonya Başbakanı Abe arasında siyasi görüşme sonrasında yapılan açıklamada Japonya’nın ABD ekipmanlarını satın alması ve gerek Kuzey Kore gerek diğer olası saldırılara karşı kendisini güçlü ABD savaş unsurları ile koruması gerektiği önerisinde bulunulmuştu. Abe tarafından bu durum değerlendirilecek olduğu gibi savunma ekipmanlarının satışı bundan sonraki süreçte kesin olarak gerçeğe dönüşecek mi? Beklentisine girilmişti. Bugün ise Rusya, ABD tarafından Japonya’ya yapılacak satışın olması durumunda Kuzey Kore’nin nükleer bir karşılık verebileceği iddiasını ortaya attı.

KUZEY KORE CİDDİ BİR SORUN

Başkan Trump, Kuzey Kore’nin ciddi bir sorun olduğunu ifade ederken, Japonya, Güney Kore ve diğer birçok ülke bölgede kendisini korumak ve savunma alanında daha fazla harcama yapmak zorunda kalıyor. Nükleer gücü oldukça fazla yüksek olan ancak kullanım ve güvenlik konusunda sağlam bilgisi olmayan Kuzey Kore’nin yakın süreçte işgal altına alınabileceği tahmin ediliyor.

Daha fazla göster

Cenk Bozbey

35 yaşında kocaeli doğumluyum. 1999 yılında tanıştığım interneti o günden bugüne çeşitli denemeler ve araştırmalar yaparak kendimi geliştirmeye çalıştım. Seo, php, Centos sunucular konusunda ders almaktayım. Şu dönemde haber siteleriyle uğraşmaktayım.

Benzer Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu