Ekonomi

Türkiye tarihinde TL’de rekor kayıp

Dolar ve avro son dönemde rekorlar kırmayı sürdürürken bugün tüm zamanların rekoru kırıldı. Dolar 3.97 TL seviyesine kadar yükselirken en ufak bir gerileme bile yaşamadan saatlerce seviyesini korudu, ancak bir süre önce Merkez Bankası tarafından atılan adımlar sonrasında 1 kuruş gerileyerek 3.96 TL seviyesine düşen dolar merkezin müdahalesine bile yanıt vermeyerek ekonomistleri korkuttu.

Euro: 4.65 TL

Euro ise 3.65 TL seviyesine kadar çıkarak tarihte ilk kez rekorunu bugün yeniledi. Dünyanın en fazla değer kaybeden para birimi sıralamasında 1. Sıraya yerleşen TL ise kritik düşüşün hemen ardından altının da fiyatının artması ile birlikte alım gücünün düşmesine neden oldu. Bir gün içerisinde ortalama bazı ürünlerin fiyatlarına 1000 TL’leri aşan zamlar gelirken başta elektronik ve gıda sektöründe fiyatların gelecek haftalarda çok büyük artışlar yaşayabilecek olduğu tahmin ediliyor.

Daha fazla göster

Cenk Bozbey

35 yaşında kocaeli doğumluyum. 1999 yılında tanıştığım interneti o günden bugüne çeşitli denemeler ve araştırmalar yaparak kendimi geliştirmeye çalıştım. Seo, php, Centos sunucular konusunda ders almaktayım. Şu dönemde haber siteleriyle uğraşmaktayım.

Benzer Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu